Всесвітній день безпечності харчових продуктів

Всесвітній день безпечності харчових продуктівСьогодні, вже вдруге відзначається Всесвітній день безпечності харчових продуктів, прийнятий Генеральною Асамблеєю ООН у грудні 2018 року.

Кожну хвилину 44 людини – понад 23 млн. жителів на рік – хворіють  в результаті вживання зараженої їжі, що, за оцінками, щорічно призводить до 4700 летальних наслідків. Ця інформація наводиться ВООЗ в огляді останніх наявних даних в Європейському регіоні і являє собою всього лише верхівку айсберга, оскільки реальна кількість випадків залишається невідома.

«Люди не обтяжують себе роздумами про продукти харчування, принаймні до тих пір, поки що-небудь не трапиться», – зазначає д-р Dorit Nitzan, в.о. директора Відділу з питань надзвичайних ситуацій в області охорони здоров’я в ЄРБ ВООЗ.

«Різні чинники, які є частиною складного механізму забезпечення безпеки продуктів харчування, – від миття рук, правильного приготування і зберігання їжі до епіднагляду та міжнародних регулюючих механізмів – впливають на життя людей, економіку країн і добробут спільнот, – додає д-р Nitzan – Всесвітній день безпечності харчових продуктів – це можливість голосно заявити про те, що домогтися істотних змін можна тільки за допомогою спільних дій!

Print Friendly, PDF & Email