20 листопада відбувся науково-практичний міжкафедральний семінар до Всесвітнього дня діабету «Діабет – стиль життя»

20 листопада відбувся науково-практичний міжкафедральний семінар до Всесвітнього дня діабету «Діабет – стиль життя»20 листопада 2020 року кафедрами товарознавства та управління, економіки та забезпечення якості у фармації Національного фармацевтичного університету було проведено науково-практичний міжкафедральний семінар до Всесвітнього дня діабету «Діабет – стиль життя». Це день, який служить нагадуванням всьому прогресивному людству про те, що поширеність захворювання невпинно зростає.

Вперше Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом був проведений IDF (Міжнародною діабетичною федерацією) і Всесвітньою організацією охорони здоров’я 14 листопада 1991 року для координації боротьби з цукровим діабетом у всьому світі. Завдячуючи діяльності IDF Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом охоплює мільйони людей по всьому світу і об’єднує діабетичні громади 145 країн з благородною метою підвищення обізнаності про цукровий діабет та його ускладнення.
Доповідачами семінару були викладачі та представники провідних компаній, які пропонують на вітчизняному ринку сучасні глюкометри та тест-смужки, такі як: ТОВ «Медіко», ТОВ «СПАЙС АС», ТОВ «Рош Діабет Україна», ТОВ «Норма» та ін.
Розпочали семінар завідувач кафедри товарознавства, доктор фармацевтичних наук, професор Баранова І. з доповіддю «Всесвітній день діабету» та завідувач кафедри управління, економіки та забезпечення якості у фармації, доктор фармацевтичних наук, професор Коваленко С. з доповіддю «Історія створення Всесвітнього дня боротьби з діабетом».
Мед. представник ТОВ «Медіко» Бандурина Я. ознайомила учасників із особливостями застосування глюкометрів фірми «CONTOUR PLUS».
Доцент кафедри управління, економіки та забезпечення якості у фармації НФаУ Ткаченко О. доповідала стосовно сучасних тенденцій стандартизації медичних виробів на міжнародному рівні.
З цікавим докладом на тему «Глюкометр – домашній помічник контролю цукрового діабету» виступила керівник напрямку (експрес-діагностики: глюкогемоглобіну, холестерину, глюкози) ТОВ «СПАЙС АС» Чумак Т.
Доцент кафедри товарознавства НФаУ Бреусова С. доповідала про ассортимент сучасних глюкометрів.
Менеджер ТОВ «Рош Діабет Україна» Хорошевська Н. доповідала про особливості використання глюкометрів на прикладі глюкометрів фірми «АККУ ЧЕК».
З дуже актуальним докладом виступила комерційний директор ТОВ «Норма» про тест-смужки «Глюкотест» для визначення вмісту глюкози в сечі.
Доцент кафедри товарознавства НФаУ Дядюн Т. акцентувала увагу на основних товарознавчих аспектах шприць-ручок для введення інсуліну.
Ассистент кафедри товарознавства НФаУ Безпала Ю. завершила семінар з докладом на тему «Перспективи використання інсулінових помп в Україні».
Під час науково-практичного семінару кожний доклад жваво обговорювався, учасники задавали цікаві питання доповідачам. Доповідачі ґрунтовно відповідали.
20 листопада відбувся науково-практичний міжкафедральний семінар до Всесвітнього дня діабету «Діабет – стиль життя» 20 листопада відбувся науково-практичний міжкафедральний семінар до Всесвітнього дня діабету «Діабет – стиль життя» 20 листопада відбувся науково-практичний міжкафедральний семінар до Всесвітнього дня діабету «Діабет – стиль життя» 20 листопада відбувся науково-практичний міжкафедральний семінар до Всесвітнього дня діабету «Діабет – стиль життя» 20 листопада відбувся науково-практичний міжкафедральний семінар до Всесвітнього дня діабету «Діабет – стиль життя» 20 листопада відбувся науково-практичний міжкафедральний семінар до Всесвітнього дня діабету «Діабет – стиль життя» 20 листопада відбувся науково-практичний міжкафедральний семінар до Всесвітнього дня діабету «Діабет – стиль життя» 20 листопада відбувся науково-практичний міжкафедральний семінар до Всесвітнього дня діабету «Діабет – стиль життя» 20 листопада відбувся науково-практичний міжкафедральний семінар до Всесвітнього дня діабету «Діабет – стиль життя» 20 листопада відбувся науково-практичний міжкафедральний семінар до Всесвітнього дня діабету «Діабет – стиль життя» 20 листопада відбувся науково-практичний міжкафедральний семінар до Всесвітнього дня діабету «Діабет – стиль життя» 20 листопада відбувся науково-практичний міжкафедральний семінар до Всесвітнього дня діабету «Діабет – стиль життя» 20 листопада відбувся науково-практичний міжкафедральний семінар до Всесвітнього дня діабету «Діабет – стиль життя» 20 листопада відбувся науково-практичний міжкафедральний семінар до Всесвітнього дня діабету «Діабет – стиль життя» 20 листопада відбувся науково-практичний міжкафедральний семінар до Всесвітнього дня діабету «Діабет – стиль життя» 20 листопада відбувся науково-практичний міжкафедральний семінар до Всесвітнього дня діабету «Діабет – стиль життя»
Print Friendly, PDF & Email