Виїзне практичне заняття у рамках дисципліни “Стандартизація в сфері якості”

Викладачі кафедри управління якістю разом з магістрантами освітньо-професійної програми Якість, стандартизація та сертифікація (ЯСС) провели чергове виїзне практичне заняття, тепер – на площах супермаркету «Сільпо» (ТРЦ «Французький бульвар»). У рамках дисципліни “Стандартизація в сфері якості” студенти вивчали маркування харчової продукції згідно із Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».

Окрім набуття практичних навичок, директор супермаркету розповів нам про створення та особливості функціонування мережі магазинів «Сільпо», продемонстрував, як організовано торговельний і технологічний процеси, пояснив специфіку роботи у закладах торгівлі продовольчими товарами.

Окремою темою було питання функціонування системи забезпечення безпечності харчової продукції, що заснована на принципах НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points) – системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Ця система допомагає ідентифікувати, оцінювати й контролювати небезпечні фактори, що є визначальними для забезпечення безпеки харчових продуктів. Ми наочно спостерігали як у межах цієї системи завдяки застосуванню відповідних задокументованих процедур забезпечується безпека і відповідність характеристик продукції встановленим вимогам.

Виїзне практичне заняття у рамках дисципліни "Стандартизація в сфері якості"

Під час екскурсії нас також ознайомили з власним виробництвом закладу – роботою  кондитерського цеху.

Висловлюємо щиру вдячність працівникам супермаркету за гостинність, відвертий діалог та цікаву інформацію!

Print Friendly, PDF & Email