I науково-практична internet-конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми якості, менеджменту і економіки у фармації і охороні здоров’я» відбулася 19 травня 2023 року на базі кафедри управління та забезпечення якості у фармації НФаУ

I науково-практична internet-конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми якості, менеджменту і економіки у фармації і охороні здоров’я» відбулася 19 травня 2023 року на базі кафедри управління та забезпечення якості у фармації НФаУ.

Науковий захід був присвячений обговоренню актуальних проблем управління якістю і менеджменту, реформування національної системи охорони здоров’я і розвитку  фармації; визначенню напрямів удосконалення господарської й інноваційної діяльності підприємств (організацій, закладів) у ринковій економіці, підготовки сучасних кадрів із залученням вчених, фахівців-практиків, викладачів навчальних закладів та дослідників, докторантів, аспірантів, підприємців з України та зарубіжжя.

Матеріали I науково-практичної internet-конференції з міжнародною участю «Актуальні проблеми якості, менеджменту і економіки у фармації і охороні здоров’я» 

Сертифікати I науково-практичної internet-конференції з міжнародною участю «Актуальні проблеми якості, менеджменту і економіки у фармації і охороні здоров’я» 

У роботі конференції взяли участь науковці з країн зарубіжжя (Казахський Національний медичний університет імені С. Д. Асфендіярова) і вчені із провідних вітчизняних ЗВО (Національний фармацевтичний університет, Буковинський державний медичний університет, Волинський національний університет імені Лесі Українки, Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, Івано-Франківський національний медичний університет, Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Київський Національний університет технологій та дизайну, Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Національний технічний університет “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”, Національний університет охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика та ін.), ДП “Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів” МОЗ України науково-дослідних інститутів (Науково-дослідний центр індустріальних проблем розвитку  Національної академії наук України та ін.), фахівці-практики (ТОВ “Фармекс Груп”, ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна», ТОВ «ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна», ТОВ «ЧЦСК «БІОФАРМА-ПЛАЗМА» та ін.).

I науково-практична internet-конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми якості, менеджменту і економіки у фармації і охороні здоров’я» проходила на платформі відеоконференції Zoom за наступними напрямами:

  1. Тенденції та перспективи розвитку забезпечення й управління якістю в фармації і охороні здоров’я.
  2. Стандартизація і забезпечення якості на етапах життєвого циклу лікарських засобів (від розробки й досліджень – до виробництва, реалізації та застосування).
  3. Впровадження й розвиток систем управління якістю (QMS) та інтегрованих систем управління (IMS) на хіміко-фармацевтичних і біотехнологічних підприємствах.
  4. Регуляторна діяльність у сфері обігу лікарських засобів.
  5. Актуальні проблеми реформування системи охорони здоров’я в Україні.
  6. Перспективи подальшої інтеграції менеджменту, маркетингу та логістики.
  7. Сучасні механізми активізації соціально-економічного розвитку і підвищення конкурентоспроможності на рівні країни, галузі, регіону, підприємства (організації).
  8. Формування професійної компетентності майбутнього фахівця.
  9. Актуальні проблеми та перспективи розвитку фармакоекономічних і клінічних досліджень.
  10. Результати наукових досліджень здобувачів вищої освіти.

Відкрила роботу конференції завідувачка кафедри управління та забезпечення якості у фармації НФаУ,  докт. фарм. наук, проф. Крутських Т.В., яка привітала усіх учасників з Днем науки в Україні, побажала плідної роботи і нових наукових здобутків, окреслила коло дискусійних проблем, що плануються до обговорення на конференції.

         Програма конференції включала широке коло тем, серед яких особлива увага була приділена питанням забезпечення й управління якістю в фармації і охороні здоров’я. Слід зазначити доповідь проф. кафедри управління та забезпечення якості у фармації НФаУ Коваленко С.М. «Актуальність впровадження систем управління охорони здоров’я та безпеки праці на вітчизняних підприємствах». У сучасному світі вкрай важливими та актуальними на фармацевтичних підприємствах усіх форм власності є питання створення безпечних умов праці через впровадження безпечних для життя та здоров’я персоналу технологічних процесів.

З дуже актуальним докладом виступила зав. каф. управління та забезпечення якості у фармації НФаУ, докт. фарм. наук, проф. Крутських Т.В. щодо дослідження якості обслуговування в аптечних мережах. За результатами перевірок, обробки та узагальнення результатів сформовано рейтинг аптечних мереж за якістю обслуговування.

У своєму виступі зам. директора з якості ТОВ «ЧЦСК «БІОФАРМА-ПЛАЗМА» (м. Черкаси) розповіла сучасні підходи щодо вдосконалення системи управління ризиками для підвищення результативності система управління якості  ТОВ “ЧЦСК “Біофарма-Плазма”.

Значну увагу науковці і практики приділили розгляду питань, що пов’язані з формуванням професійної компетентності майбутнього фахівця, впровадженню  інноваційних методів навчання. Доцент кафедри управління та забезпечення якості у фармації Зборовська Т.В. представила особливості розвитку навичок ділових комунікацій у професійній підготовці менеджерів систем якості. Опанування студентами знань щодо різних форм ділової комунікації необхідно для професійної діяльності в системі управління організаціями, задля досягнення конструктивного результату при діловій взаємодії та забезпечення розвитку комунікативної компетентності фахівця з якості.

Вчені обговорили можливі шляхи подолання криз в умовах війни. Події, які відбуваються в зоні ведення бойових дій характеризуються високою інтенсивністю та напруженістю. Волошенюк Т.В., аспірант Івано-Франківського національного медичного університету, виступила з актуальним докладом «Актуальні проблеми застосування лікарських засобів для лікування посттравматичного стресового розладу у військовослужбовців».

Канд. фарм. наук, доцент кафедри управління та забезпечення якості у фармації НФаУ Ткаченко О.В. розповіла про актуальні проблеми оцінки шкоди довкіллю України від Російської агресії.

Позитивним є факт активної участі молодих науковців і студентів в роботі конференції та широка наукова проблематика, яка знайшла відображення в їх дослідженнях.

З цікавим докладом виступила молодий науковець кафедри фармацевтичного менеджменту та маркетингу НФаУ, канд. фарм. наук Чегринець А.А. «Дослідження обізнаності населення щодо корпорації “Артеріум”». Розроблено рекомендації, які можуть бути прийняті компанією у роботу з метою вдосконалення промоційної діяльності, а саме для підвищення своєї конкурентоспроможності, залучення більшої кількості покупців та збільшення прибутку.

Здобувач 2 курсу освітньої програми «Менеджмент» Національного фармацевтичного університету Машкіна О.В. представила результати дослідження управління саморозвитком в студентському навчанні.

Учасники конференції відзначили її позитивні результати в аспекті розширення співробітництва вчених, фахівців-практиків, викладачів навчальних закладів та дослідників, докторантів, аспірантів, підприємців, в сфері удосконалення сучасних підходів управління якістю та соціально-економічними процесами в закладах охорони здоров’я та фармацевтичних організаціях.

Учасники конференції відзначили високу актуальність заявленої проблематики, наголосили на практичній значущості та науковості обговорюваних тем. Надана висока оцінка організації роботи конференції та висловлено побажання про щорічне проведення цього заходу.

I науково-практична internet-конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми якості, менеджменту і економіки у фармації і охороні здоров’я» відбулася 19 травня 2023 року на базі кафедри управління та забезпечення якості у фармації НФаУ I науково-практична internet-конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми якості, менеджменту і економіки у фармації і охороні здоров’я» відбулася 19 травня 2023 року на базі кафедри управління та забезпечення якості у фармації НФаУ I науково-практична internet-конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми якості, менеджменту і економіки у фармації і охороні здоров’я» відбулася 19 травня 2023 року на базі кафедри управління та забезпечення якості у фармації НФаУ I науково-практична internet-конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми якості, менеджменту і економіки у фармації і охороні здоров’я» відбулася 19 травня 2023 року на базі кафедри управління та забезпечення якості у фармації НФаУ I науково-практична internet-конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми якості, менеджменту і економіки у фармації і охороні здоров’я» відбулася 19 травня 2023 року на базі кафедри управління та забезпечення якості у фармації НФаУ I науково-практична internet-конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми якості, менеджменту і економіки у фармації і охороні здоров’я» відбулася 19 травня 2023 року на базі кафедри управління та забезпечення якості у фармації НФаУ I науково-практична internet-конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми якості, менеджменту і економіки у фармації і охороні здоров’я» відбулася 19 травня 2023 року на базі кафедри управління та забезпечення якості у фармації НФаУ I науково-практична internet-конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми якості, менеджменту і економіки у фармації і охороні здоров’я» відбулася 19 травня 2023 року на базі кафедри управління та забезпечення якості у фармації НФаУ I науково-практична internet-конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми якості, менеджменту і економіки у фармації і охороні здоров’я» відбулася 19 травня 2023 року на базі кафедри управління та забезпечення якості у фармації НФаУ

Print Friendly, PDF & Email