Фінансові потоки в логістичних системах

 

https://pharmel.kharkiv.edu/moodle/course/view.php?id=1301

 

Змістовий модуль 1. Фінансові потоки в логістичних системах

Тема 1. Загальні характеристики управління фінансовими потоками в логістичних системах.

Сутність, мета і завдання фінансової логістики. Сутність фінансового потоку, його види. Основні характеристики фінансового потоку. Особливості управління ресурсами та характер впливу на фінансові потоки. Фактори, які впливають на фінансові потоки.

Тема 2. Управління доходами в логістичних системах. Управління логістичними та загальними витратами в логістичних системах.

Доходи підприємства: поняття та місце в системі економічних показників діяльності. Управління формуванням доходів в логістичній системі. Сутність і складові системи управління прибутком в логістичній системі. Політика розподілу прибутку логістичної системи і критерії її оцінки. Управління дивідендною політикою логістичної компанії.

Тема 3. Формування та фінансування оборотних активів в логістичних системах.

Сутність і завдання політики управління оборотними активами. Види політики управління оборотними активами і джерелами їх фінансування. Управління дебіторською заборгованістю.

Тема 4. Формування капіталу в логістичних системах.

Механізм фінансового ліверіджу та формування операційної структури капіталу. Операційна діяльність підприємства і механізм операційного ліверіджу. Фінансові критерії оптимізації асортименту продукції. Сутність і види вартості  підприємства. Методи оцінки вартості  підприємства. Аналіз факторів, які впливають на вартість підприємства.

Тема 5. Управління інвестиційними потоками в логістичних системах. Управління фінансовими ризиками в логістичних системах.

Головні напрямки управління інвестиціями в логістичних системах. Методи оцінки ефективності інвестиційних проектів. Галузева методика оцінки ефективності інвестиційних проектів. Оцінка конкурентоспроможності інвестиційних проектів. Оцінка проектних ризиків. Сутність та класифікація фінансових ризиків в логістичних системах. Сутність й підходи до управління логістичними ризиками. Методи оцінки логістичних ризиків. Аналіз структури логістичних ризиків у фармацевтичному ланцюгу. Методи нейтралізації логістичних ризиків в логістичних системах.

Тема 6. Моніторинг та аналіз фінансових потоків в логістичних системах.

Сутність грошового потоку логістичної системи. Види і структура грошового потоку. Сутність і етапи управління грошовими потоками. Інформаційна база управління грошовими потоками. Оцінка платоспроможності логістичної системи на основі аналізу грошових потоків.

Тема 7. Планування фінансових потоків та бюджетування в логістичних системах.

Сутність планування фінансових потоків. Характеристика системи планів. Методи планування фінансових потоків. Бюджетування в логістичних системах.

Тема 8. Методи та інструменти оптимізації фінансових потоків в логістичних системах.

Сутність, мета та задачі оптимізації фінансових потоків в логістичних системах. Методи збалансування фінансових потоків. Управління швидкістю фінансового потоку. Методи прискорення фінансових потоків.

Тема 9. Оцінка ефективності управління грошовими потоками в логістичних системах.

Сутність, завдання й види фінансового аналізу. Характеристика методів фінансового аналізу. Сутність і завдання фінансової діагностики і фінансового моніторингу. Оцінки майнового стану логістичної системи. Оцінка фінансової стійкості логістичної системи. Оцінка ліквідності і платоспроможності логістичної системи. Оцінка ділової активності логістичної системи. Оцінка рентабельності логістичної системи.

Тема 10. Механізм антикризового фінансового управління на підприємствах.

Сутність банкрутства. Характеристика факторів, що обумовлюють кризовий стан підприємства. Методи діагностики фінансової неспроможності підприємства. Стратегія і тактика антикризового фінансового управління підприємством. Розробка плану фінансового оздоровлення неплатоспроможного підприємства. Інтегральна оцінка фінансового стану логістичної системи і загрози її банкрутства.

 

Print Friendly, PDF & Email