Що таке диплом спеціаліста?

Багато хто з вас подає документи на вступ до НФаУ на освітньо-кваліфікаційний рівень магістра, але варто також взяти до уваги положення чинного Закону України “Про вищу освіту”, а саме розділ XV цього Закону:

Розділ XV
ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ

…2) вища освіта за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста (повна вища освіта) після набрання чинності цим Законом прирівнюється до вищої освіти ступеня магістра…

Тому, перш ніж подавати документи, ретельно продумайте – що конкретно Ви бажаєте одержати від навчання? Чи обов’язково Вам потрібен диплом магістра? Тим більше, що документи можна подати і на спеціаліста, і на магістра.

Якщо Ви не пройдете конкурсні випробування (на магістра очікується конкурс 2:1), можна написати заяву, щоб результати ваших вступних випробувань на магістературу були прийняті як результати випробувань на спеціаліста. Диплом спеціаліста жодним чином не гірший, ніж диплом магістра.

Ми будемо щиро раді, якщо всі без виключення абітурієнти стануть нашими студентами, але, як ви розумієте, конкурс передбачає відсів претендентів. Будь ласка, майте це на увазі.

Print Friendly, PDF & Email