Стажування в рамках гранту EV 16042V1W British Council

Стажування в рамках гранту EV 16042V1W British CouncilЗ 30 квітня по 4 травня 2019 року делегація Харківської медичної академії післядипломної освіти у складі проректора з наукової роботи д. мед. н., проф. Георгіянц Маріне Акопівни та завідувача кафедри клінічної біохімії, судово-медичної токсикології та фармації д. мед. н., проф. Журавель Ірини Олександрівни,  ст. лаборанта кафедри Клінічної біохімії, судово-медичної токсикології та фармації Ткаченка Павла Володимировича та Національного фармацевтичного університету у складі завідувача кафедри фармацевтичної хімії д. фарм. н., проф. Георгіянц Вікторії Акопівни, асистента кафедри управління якістю к.фарм.н. Ткаченко Олени Валентинівни, асистента кафедри ботаніки к.фарм.н. Михайленко Ольги  Олександрівни, доцента кафедри фармакогнозії к.фарм.н., доц. Кисличенко Олександри Анатоліївни в рамках гранту EV 16042V1W British Council між трьома університетами: Університетом Кінгстона, Харківською медичною академією післядипломної освіти та Донецьким Національним технічним університетом (м. Покровськ) в Університеті Кінгстона за програмою Creative Spark British Council «Higher Education Enterprise Programme» пройшла стажування (30 годин).

Програма стажування включала проведення наступних лекцій та практичних занять в Бізнес-школі Кінгстона:

Стажування в рамках гранту EV 16042V1W British Council ·        Entrepreneurial ecosystems and institutions that support innovation andentrepreneurship. Embedding entrepreneurial education in the curriculum (д-р Ivan Zupic,  Kingston University)

 

Стажування в рамках гранту EV 16042V1W British Council ·        How to run a hackathon – workshop (Martha Mador, Kingston University)

 

Стажування в рамках гранту EV 16042V1W British Council ·        Establishing accelerator/incubator/venture fund (д-р Ales Pustovrh, партнер, Fil Rouge Capital)

 

Стажування в рамках гранту EV 16042V1W British Council ·        My path from academia to entrepreneurship. Successfully applying to Horizon2020 projects (проф. Sergey Mikhalovsky, Anamad Ltd)

 

Стажування в рамках гранту EV 16042V1W British Council ·        Innovation Financе (д-р Yannis Pierrakis, Kingston University)

     

Делегація також відвідала кафедру хімічних і фармацевтичних наук та кафедру фармації Школи наук про життя, фармації та хімії факультету науки, інженерії та обчислювальної техніки університету Кінгстону.

Стажування в рамках гранту EV 16042V1W British Council

Університет Кінгстона має більш ніж 17000 студентів. Університет Кінгстона став лауреатом премії Університету Гардіан за відмінне навчання (2017). Він має великий успіх у студентському підприємництві:

  • Перше місце у світі для стартапів випускників Бізнес-школи(33% випускників починають власний бізнес) (QS TopMBA.com, 2018).
  • Університет має створений бізнес-інкубатор, який забезпечує робочий простір і наставництво для стартапів.
  • Бізнесшкола Кінгстона підтримала сотні студентських стартапів на різних етапах розвитку, наприклад, 289 стартапів у 2015/2016 роках.
  • Створений у 1987 році Центр досліджень малого бізнесу Кінгстонського університету (SBRC) є однією з провідних дослідницьких груп у Великобританії в галузі малого бізнесу та підприємництва

Університет Кінгстона має досвід участі та управління міжнародними дослідницькими проектами та програмами в галузі промислового лідерства в Horizon2020, Innovate UK, та Британській Раді (BC).

Стажування в рамках гранту EV 16042V1W British Council

 

Делегація відвідала start-up incubator в Університеті Сассекса, який був відкритий у 1996 році, спочатку як державно-приватне партнерство, в якому брали участь два університети та місцеві ради в районі Брайтона. Ми почали використовувати потужний потенціал зростання «академічного коридору Сассекс», з метою збереження кваліфікованих випускників у цій галузі, створення мостів між бізнесом та науковими колами, підтримка інноваційних місцевих стартапів та створення нових робочих місць та економічного зростання.

 

Делегація відвідала Університет в Гринвічі, який є одним із старійших університетів Великої Британії, його вік понад 125 років. Університет в Гринвічі має сталі традиції наукової діяльності та впровадження інновацій, один із самих багатонаціональних університетів в світі: із понад 21 000 студентів біля 5500 іноземних із 176 країн. Має 4 премії за досягнення у сфері вищої та професійної освіти «The Queen’s Anniversary Prizes for Higher and Further Education», зокрема премію 2015 р за проведену роботу в Африці, має тісні зв’язки з національними і міжнародними компаніями, серед яких Pfizer, GSK, Powergen і BAE Systems, що забезпечують актуальність навчальних програм.

Стажування в рамках гранту EV 16042V1W British Council

Співробітники ХМАПО та НФаУ прийняли участь в круглих столах з проблем освітніх проектів. Обговорено подальшу участь в програмах Creative Spark. Регіональна програма Creative Spark передбачає розвиток креативної економіки та стимулювання підприємництва навички у семи країнах-учасницях програми (Вірменія, Азербайджан, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Україна та Узбекистан) через створення партнерських відносин між університетами та установами з Великобританією.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email